lördag 14 februari 2009

Halsband


Här är ett halsband som jag fick av min älskling i julklapp. På en av ringarna står det "amor vincit omnia", kärleken övervinner allt. Efter en jobbig höst tyckte jag det var extra fint att få. Klicka här för att se flera smycken. Ha en bra fortsättning på vändagen!
-Tant Grön-

fredag 13 februari 2009

Fynd


De här skrinnskorna hittade vi under trappan till lillstugan som finns på gården. Där fanns nästan bara skrot. Då menar jag riktigt skrot, som söndriga flaskor och trasiga kläder. En del skulle väl klassa gamla skrinnskor som skrot också men jag hör inte till dem :)
Det börjar ta fart med besöken på bloggen, vi närmar oss 1000 besök... Snart :)
Ha en skön helg och alla hjärtans dag.
Tant Brun

onsdag 11 februari 2009

Vill ha mer...Jag älskar zink och gammalt trä. Hittade några trälådor i uthuset när vi flyttade hit, några med lock och några utan. Efter (noggrann) rengöring används de nu bl.a. till bok- och vedförvaring. Känns som att jag skulle kunna ha många fler...
Nu ska jag hem till sjuka tant Grön med lite kladdkaka. Jag är säker på att man blir snabbare frisk då ;)
Ha det bra!
Tant Brun

tisdag 10 februari 2009


Idag bjuder jag på ett enkelt, snabbt och väldigt smarrigt knäckflarns recept.

150 gr smält smör
2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1/2 dl sirap
1/2 dl mjölk
2 tsk vanillinsocker
1/2 tsk bakpulver

Rör ihop allt och klicka på plåt med tesked, lämna ganska mycket mellan för dom breder ut sig.
Vill man ha knaprig konsistens låter man dom bli ganska mörka i färgen, om man lämnar dom ljusa blir dom lite sega inuti.

200 grader på ugnen, ca 6-7 minuter.

Tant Gredelin

måndag 9 februari 2009

Utsidan


Tänkte visa några bilder av utsidan före och efter renoveringen. Huset är egentligen en halv bondstuga. Det blev flyttat till den plats det står nu i början av 1900-talet. Vi valde att bygga till en stor kvist för att få mera rum. I övre våningen blev det väldigt ljust och det "rummet" är nog mitt favoritrum. Där brukar jag läsa, pyssla, lyssna på musik eller bara titta ut över slätterna :) Kan visa bilder inifrån senare.
Det har kommit mycket snö nu! Man (läs jag) får skotta varje kväll. Men jag älskar att skotta snö (nästan lika mycket som tant Grön) så det gör inget. Märks det att jag är relativt nybliven husägare? ;)
Tant Brun

Lillkillens rum
I helgen gick jag genom alla lådor och andra gömställen i barnens rum, kunde konstatera ännu en gång att dom har för mycket onödiga saker som dom samlat på sig.
Och sen då allt är städat och snyggt, behöver man bara vända ryggen till så är det lika kaotiskt som före man började städa. Men dom har ju att "släktas" på (Hmm...) kan säga att jag är likadan själv.
Trevlig vecka!

Tant Gredelin