torsdag 8 januari 2009

Här kommer vi!


Mamma Höna och Kycklingen. Bilfotot är taget av "Tant Brun" på hennes breda golvplankor i köket. Lutat och oljat med vitpigmenterad olja. Är inte alls avundsjuk... Hur som helst. Hönan och fem kycklingar har jag tovat. Har en del andra djur också men de här har varit mest omtyckta här hemma. Konstigt, för de är helt klart fulast! Det verkar inte komma så många inredningsbilder från Tant Grön. Men håll ut! För tillfället håller jag mest på med pyssel, hantverk,tavlor och vykort. [åpps] är samlingsnamnet för mina produkter. Det kommer mera.
-Tant Grön-

onsdag 7 januari 2009

Åååhhh...va roligt!


Med dom första kommentarerna.Nu har vi fått en liten början och jag måste säga att det känns riktigt kul :) och man är så ivrig så det nästan väller över.
Nati, nati för ikväll, hörs en annan dag!

-Tant Gredelin-

Det är ju så skönt med ordentligt vinterväder! Och så fint. Nästan bättre än sommar.
Killen har haft ögoninflammation, hoppas det är på bättringsvägen. Han lekte med båda ögonen fast (inflammation bara i det ena) två kvällar. Pappa sku komma och torka ögat men glömde säga till före. Det gjorde V rasande. "Du får inte torka! Du måste fråga först!" ropar han. Pappa säger "Okej, förlåt. Får jag torka ögat?" Svaret blir "NEJ!!!"
Pust!
-Tant Grön-

tisdag 6 januari 2009

En glimt


In i mitt kommande pysselrum. Inte så stort är det men jag och min symaskin får plats + lite annat.
Min man var in i "rummet" en dag men han fick PANIK för det är ju så litet som han uttryckte sig!
Lätt för honom att säga som har ett stort garage med ordentligt med svängrum i.
Har en del att fixa ännu innan allt är klart, men sakta men säkert tar det sig.
Och en sak är ju säkert, att jag kommer att få vara ifred i MITT RUM...

-Tant Gredelin-

måndag 5 januari 2009

Före och efter

År 2006 köpte vi ett hus. En röd stuga med vita knutar och många uthus på gården. Gjorde en grundlig renovering och flyttade in för ett halvt år sen. Har fortfarande en del småprojekt på gång nu som då. En del större projekt också, som t.ex. en bastu i ett av husen på gården. Men vi tar en sak i taget. Man måste hinna njuta lite också! Tänkte visa lite före- och efter bilder från vårt hus. Det är alltid lika kul med sådana bilder tycker jag!

WCn på nedre våningen såg ut så här före renoveringen. Härligt gröna väggar! Föredrar ändå vitt som på efter-bilden :)

Här är bilder på köket före och efter renoveringen. Gillar lantligt och vitt. Köksinredningen kommer från Östmans snickeri. Bilden är tagen dagen efter inflyttningen, nu har vi nog gardiner fastän det tog ett tag förrän de kom upp :) Är nämligen hellre utan gardiner än lägger upp sådana som jag inte riktigt vill ha. Funkar likadant med möbler och annat också. När man har lagt ner så mycket tid på att renovera så som man vill ha det varför skulle man då fylla sitt hus med saker man inte vill ha?! Nej jag väntar gärna tills jag hittar de "rätta" sakerna, förr eller senare dyker de upp.

Tant Brun

Spikmattan


Idag kan man läsa i Vasabladet om den. Mattan som alla pratar om. Jag har också en. Köpte den några veckor före jul. Ligger på den en stund varje kväll innan jag somnar eller rättare sagt NÄR jag somnar. Om jag har på "fegistyget" förståss. Annars somnar jag inte på mattan! Med ett tunt tyg på kan jag ligga länge och det är nog avslappnande och skönt. Bra för spända axlar är den också. Sen någongång ska tyget bort. Tror jag. -Tant Grön-

söndag 4 januari 2009

Det kan inte bli bättre!
Vintervädret som vi har fått uppleva den sista tiden tänker jag på då.
Det är så vackert med snö och frost!
Ibland kan man ju tänka om nån ser en då man kastar sig på marken om man upptäckt nåt som skall förevigas.
Jag tänkte idag bjuda på några fina vinterbilder.
Ha det bra till nästa gång!


Tant Gredelin