lördag 24 januari 2009

Mera monster!


Här är de nu. Åke och gänget. De stora är maraccasmonster, de mindre har snöre i så de kan hänga i en nyckelring, på en väska eller i julgranen... Alla har ett eget namn som Åke, Bertil, Bodil osv. Monstrena är tovade i vatten och med nål.
-Tant Grön-

fredag 23 januari 2009

Skönhetssömn...


Förr tyckte inte jag att det hade nån betydelse vad vi hade hade för påslakan + dynvar, ingen ser ju det. För "oftast "har vi bäddad säng.
Men efter att jag köpt dessa underbar, sköna från Hemtex så har jag absolut ändrat åsikt, man myser ju nog mera i en fin, skön och mjuk säng.
Så nu skall jag nog satsa i fina, lite mer värdefulla lakan i fortsättningen.
På bilden syns en skymt av vår sänggavel som jag gjort själv av vitt lakan, bomullsband och en loppis fyndad virkad spets.
ha en skön helg!

-Tant Gredelin-

onsdag 21 januari 2009

NamnbandNu har jag fått namnbanden som jag beställde på minanamnband.se. Få se då vad jag hittar på... Monsterpåsar till de tovade monstrena skall det åtminstone bli. Borde göra ännu ett gäng monster så länge bastun är mitt tovningsrum (Ha! Det lät ju bra. Precis som att det är tillfälligt på nåt vis)
Här är alltså vår bastu. Till höger skymtar Åke & Gänget. Mera om dem senare.
Namnet [åpps] kommer från obs. I SAOL står det så här: Obs [åpps] något som bör uppmärksammas (är inte riktigt så självgod som det låter). Här på sidan pölen tror jag inte att det uttalas åpps utan åbs. Eller?? Kanske lite som euro och evro. För svårt helt enkelt ;) [åpps]ser ju roligare ut iaf. Svamlar bara. Godnatt!
-Tant Grön-


tisdag 20 januari 2009

Bilder


Hej på er. Bjuder på lite bilder som är tagna runt hemknutarna. Det är härligt med vinter och SNÖ! Har precis skottat gården, rena terapin :) Såoi Tant Grön, lovar spara lite snö till dej nästa gång ;)
Nej nu är det nog dags för en kvällspromenad med gubben. Måste passa på när han råkar vara hemma. Eller kanske man skulle kunna få lite "bloggaxel"-massage istället ;) Eller varför inte både och? Hoppas ni har en skön kväll!
Tant Brun

måndag 19 januari 2009

PresentationJag tänkte dra en liten presentation av vårt hem.
Vi flyttade in i vårt hus hösten -02, och jag kan meddela att vi nu redan har dragit bort tapeter i några rum och målat om lite här och där.Jag tar det i den dos mannen ser ut att klara av allt.(Ha,ha...)För att han gillar att riva ner och slita än en gång med allt han har kämpat kan jag ju inte påstå.
I alla fall bor vi i ett en plans hus på ca.125 kvadrat och jag tycker det räcker gott och väl...att städa i alla fall!Men mera förvaringsutrymme skulle jag gärna ta emot.Nej, det finns väl alltid drömmar om vad man skulle vilja ha men ibland måste man bara nöja sig!
Här kommer bild på vårt hus enligt min dotter.Hon ritade huset på en teckning så jag ritade över bilden till tyg och broderade allt + welcome texten, så spände jag upp tyget på en träram och vipps så hade jag en väldigt tjusig tavla.
Trevlig vecka allihopa!

-Tant Gredelin-