torsdag 14 maj 2009

Lycka

Igår var det storstädning. Men först måste vi spika upp en planka mellan två träd så mattorna skulle kunna piskas ordentligt. (Det behövdes verkligen kan jag tillägga). Ibland kommer små stunder av lycka över en. En sån stund var när jag såg mattorna hänga där ute. Är så glad att vi bor här och att huset är renoverat. När man tänker tillbaka på allt kan man förundras över att allt gått så bra och att vi faktiskt orkat. Känns skönt med nystädat till helgen! Borde göra det till en vana att städa senast på torsdag så skulle man aldrig behöva tänka på städning på helgen. Sen var det fönstertvätten som återstår förstås...
Ha en jätteskön helg allihopa!
/Tant Brun

tisdag 12 maj 2009

Tiden går...
Känns som en evighet sen mitt senaste inlägg.
Alla vi tre tanter var ju för nån vecka sen och tog oss en "tripp" norrut.Vi skulle och hälsa på Gammelgård, Lundagård, Blossom och Sunds.
Vi bestämde oss att fara till Gammelgård först. Jag fick låna min fars GPS och den hittade inte svenska namnet på vägen så det blev att chansa på en finsk översättning på vägnamnet.Nåja, allt bra tills Tant Brun satte sig i bilen och hade printat ut en vägrutt som visade åt helt andra håll än den beskrivning vi fått ur gps´n.
Så vi tänkte, vi tar Tant Bruns karta och svängde av tidigare så får vi säkert se lite trevliga hus och uthus.
Jag kan säga vi kände oss som bankrånare som var ute och körde då allt annat folk sover.Vi mötte inte ett enda fordon.Eller jo vänta, en traktor tror jag visst vi såg och kanske två hus.
Men roligt hade vi!

Tant Gredelin

måndag 11 maj 2009

Grönt e skönt

Äntligen börjar det grönska i träden. Eftersom vi inte gjort i ordning gården (och inte kommer att göra det desto mera i år heller) längtar jag efter grönska i träden och på marken så ser det mycket trevligare ut. Huset har stått på sin plats ett bra tag så det kommer nog upp blommor lite här och där fastän vi grävde upp halva gårdsplan för två år sen. Det finns också träd av olika slag på gården så det är ju i alla fall tacksamt.
Gårdsplanen får vänta och maskrosor och annat vilt får sprida sig så mycket de vill medan vi håller på med andra projekt. Tack till Gredelin och Grön för hjälpen i lördags. Just nu ser det ut så här:

Måste avsluta med en mindre deprimerande bild. Så här kommer en bild av lillstugan i lummig sommargrönska :)

/Tant Brun