söndag 6 februari 2011

Hönshus och drömmar


Bild från jan. 2009, så här lite snö hade vi då.

På denna gård har man gått efter principen man tager vad man haver. (Eller det som man får gratis kanske?) Halva före detta hönshusets tak var gjort av tryckplåtar som blåste bort vid stormiga dagar. Förra året la vi på takplåt, fick dock inte tag i likadan plåt som resten av huset och hade inte råd att byta ut hela taket så det ser fortfarande ut som ett lappverk. Men det håller tätt i alla fall.
Många tyckte och tycker väl fortfarande att hönshuset borde rivas och vi funderade nog på saken, men bestämde oss för att fixa upp det någon gång i framtiden istället. Drömmer om att göra ett uterum med en terass längst ut på ändan (till vänster). Skulle vara fint med plats för ett långt bord och ett enkelt utekök... Drömma kan man ju alltid. Vi siktar på att måla utsidan den här sommaren och drömmer vidare.
Som ni ser på första bilden så är hönshusets baksida inte alls målad (kanske nån tänkte spara lite slantar där, onödigt att måla det som inte syns) . Väggen är fin i och för sig men den kommer nog att bli målad den också. På första bilden ser ni att man också använt tryckplåten för att täcka hörnet. På sista bilden ser ni tryckplåt som stänkskydd eller något liknande. Alla lösningar är bra förutom de dåliga...
Nu ska det njutas av det fina vintervädret. Ha det bra!
/Tant Brun