fredag 16 januari 2009

Vändagen närmar sig...

Här är ett kort som jag gjort i blyerts och akvarell. Kortet är fotat eftersom jag saknar scanner. Jag sku gärna ha en sån. Har någon tips på en bra scanner? Kanske jag sku önska mig en i födelsedagspresent, om jag kan vänta så länge. Inte för att man längtar efter att bli äldre (men jag är ju rena barnrumpan egentligen. Väl..?) Nåja. Kom ihåg dina nära och kära! Inte bara på vändagen. Mejla om du vill beställa kort.
-Tant Grön-

torsdag 15 januari 2009Borde väl varit mitt kök på tur nu, men det måste bli nån dag då jag hinner vara hemma så länge det är ljust, då blir bilderna mycket finare.
Så i stället tänkte jag visa bilder på texter tryckta på textil.Det var min flicka som fick stämplarna till julklapp och då dök denna ide´ upp.

-Tant Gredelin-

tisdag 13 januari 2009

Mera kök!

Här kommer några bilder från mitt kök. Jag går gärna (men tyvärr inte så ofta) på loppis och tycker om när man kan hitta nya funktioner till gamla saker. Köttkvarnen som är köpt på lopptorg används inte att mala kött i hos oss, men den fungerar utmärkt som bokstöd för några kokböcker på en av hyllorna i köket. Den gamla lådan (för olja, salt, peppar m.m.) som står bredvid spisen hittade jag i mina föräldrars uthus. Jag frågade snällt om jag kunde få den och pappa började skratta! Det är nämligen han som gjort den i slöjden när han gick på åk tre i folkskolan (eller vad det hette på den tiden). Jag fick lådan i alla fall och jag tycker att den är fin, nästan ännu finare nu när jag vet att pappa har gjort den när han var liten :)
"The"-burken är köpt på ett lopptorg i Köpenhamn och de små besticken är köpta på Juthbacka marknad (fick de som present av en vän). Kaffepannan har svärmor köpt på loppis.
För övrigt kan jag meddela att boken "Alla tiders potatisrätter" som syns på en av bilderna innehåller många goda potatisrecept. Till favoriterna hör grillad potatis med lime och chilistekt potatis. Mums. Nu blev jag hungrig. Ha de bra!

Tant Brun

måndag 12 januari 2009

Kika in i mitt kök!

Ska dra mitt strå till stacken med lite köksbilder. Enkelt och avskalat med lite färgklickar här och där är det som gäller. (Den lantliga stilen får ni nog er dos av här på bloggen också, men inte av mig.) De andra kommer med köksbilder från deras hem snart. En positiv sak med närbilder är att man märker hur dammigt man har det! Sen att ljuset inte riktigt räcker till och bilderna blir suddiga är en annan sak. Nu är det allstså inte damm ni ser, utan suddiga bilder... I ramen till vänster i mittenraden finns kökshanduken Dorris av Ann Bäck. Den kommer nog snart att börja användas som kökshanduk, tror jag. Ska måla ett gammalt skåp som måste stå på vår enda lilla lediga vägg i köket. Behöver mera plats för förvaring NU. Sen, när vi bygger vårt drömhus, ska vi ha mycket förvaringsutrymme. Drömmer vidare...
-Tant Grön-

söndag 11 januari 2009

Julstädat...


Har jag gjort i etapper, några saker har jag tagit bort ganska fort och nåt annat har fått stå framme lite längre, men idag städade jag bort allt och det kändes så bra. Man lägger ju bara till en hel del grejer till det man redan har då man plockar fram julen, så det blir så "fullt" överallt.
Så nu inväntar jag ljusare tider och eventuellt en knippe energi!

-Tant Gredelin-