fredag 25 november 2011

Nybäddat och näverstjärnor


Vaggan är bäddad, en leandervagga som hänger i taket. Den är i fint skick och köpt på blocket. Det råkade sig så att svärmor skulle till Sverige och kunde hämta hem vaggan till oss. Lakanen har jag sytt av småprickigt Tilda tyg.

Har tänkt pyssla lite av de här näverstjärnorna. De kan användas till många saker. Servettringar, dekoration på kransar och ljuslyktor, julklappsetiketter... Vi får väl se vad de blir. Ska försöka ta mej ut och plocka lite ris och mossa nu så kanske det blir någon krans ännu idag. Ha en bra 1:a advent.
/Tant Brun

torsdag 24 november 2011

Bastun

I lillstugans "källare" med ingång från andra sidan är bastun gömd.

Så här ser det ut i bastun. Svårt att fota för det är inte så stort. Till höger ska det ännu komma en bänk (av en gammal golvplanka) och krokar på väggen.

Bastun blev svart och det är vi riktigt nöjda med. Det är ju en vedeldad bastu vi har och den murade väggen och skorstenen som man inte ser på bilden är vit så det känns inte så väldigt mörkt fast resten är svart.


Så värst täckande är ju inte den svarta färgen heller. Ser mera grå ut...


Duschväggen är av glas. Ovanför duschen har vi satt in ett "fönster" av glastegel. Golv och väggar i duschrummet är samma färg. Stora plattor på väggen och små på golvet.

På andra sidan dörren har vi också satt in glastegel, men där på stående. Så här ser det ut från utsidan.

På väggen mitt emot duschen hänger en stång med krokar för handdukar + korgar att förvara tvål, shampo o.s.v. i (likadana korgar som de som hänger på skötbordet).

Och så här ser badrumsmattan ut. Det var bastun just nu det. Ha en skön helg!
/Tant Brun