lördag 31 januari 2009

Min hall




Idag blir det lite bilder från min hall.
Bänken är en Ikea trädgårdsbänk som jag målat vit, ovanför hänger en skapelse som jag och tant Brun spikat ihop, billigt och väldigt snyggt!
Nu skall jag "gosa"ner mig i soffan och njuta av lördagskvällen...Det lilla som är kvar av den, för min del i alla fall.John Blund besöker mig så tidigt om kvällarna, oberoende vardag eller helg!
Trevlig fortsatt helg!

Tant Gredelin

Än så är det vinter...


Men känner ni att det börjar bli liite vår? Skönt är det att dagarna blir ljusare och att det ännu är vinter en tid. Lite sol så är det perfekt. Det är toppen med fyra årstider! Fågeln på bilden som har förstått det är gjord med hjälp av det digitala ritbordet som jag hoppas bli lite mera vän med...
-Tant Grön-

onsdag 28 januari 2009

Lite grönska...



Jag började längta efter grönska häromdan och hoppade på sparken med minstingen på och sökte efter blåbärsris till två kransar.Men mörkret smög sig på i ganska rask takt, så jag fick bara ris till en krans.Så det blir väl ett till äventyr en annan kväll eller så sparar jag det till helgen i dagsljus så är det lite trevligare + att man kan få se nåt rådjur som står och spanar.
Tant Gredelin

tisdag 27 januari 2009

Text på väggen


Här kommer bilder från mitt sovrum. (Väntar på våren för bättre bilder!) Det här projektet var som sagt lite större än det i mitt tidigare inlägg. Texten är tagen ur Louis Armstrongs "Dream a Little Dream of Me". Bokstäverna är inte så raka på alla ställen heller men... Det här var en lösning som passade när jag ville göra nåt i sovrummet. Eftersom vi bor i hyreslägenhet (tills vidare...) passar det inte att måla om och tapetsera som man vill. Jobbigt! Så det skulle knappast se ut så här om det var vår egen lägenhet. I vardagsrummet har vi tapetserat en fondvägg iaf. Ringde och frågade hyresvärden om vi får sätta upp en tapet på en vägg. "Njaa, nog måste ni väl få det. Bara det inte är nån hel vägg grönt eller rött utan lite mer diskret". Jag förklarar hur tapeten ser ut. Blommig, svartvit, inte speciellt diskret... Frågade nog om han vill se den först men det ville han inte. Tapeten har varit uppe i snart två år. Får väl kanske riva ner den igen innan vi flyttar. Kan visa tapeten en annan gång.
-Tant Grön-

måndag 26 januari 2009

Förvaring...


...för låneböcker. Den gamla trälådan är köpt på loppis. Texten är först utprintad på papper, bokstäverna urklippta, ritade på färgat kontaktplast, urklippta igen och limmade på lådan. Kul och enkelt. Om det är ett litet projekt. Gjorde på samma sätt med en lång text som jag har på väggen i sovrummet. Det var inte riktigt lika kul... Kanske ni får se bild på det senare.
-Tant Grön-

söndag 25 januari 2009

Apor under konstruktion


Jag håller på att göra en "apmobil". Den ska vara klar till nästa helg så jag vet vad jag ska göra på kvällarna några dagar framåt :) Ni får se slutresultatet senare. Aporna är tovade med nål och själva mobilstommen skall vara av trä, den skall både svarvas och målas (och helst hinna torka också)!
Fastän jag har ett pysselrum är det nog här som aporna blir till :) Ha en skön vecka allihopa!



Tant Brun

Den som inte känner till cult design så kan jag verkligen rekommendera det. Det finns ett sådant utbud av smarta och snygga grejer.Här kommer en glimt av några cult som jag har, mitt nästa cult köp blir nog diskmedel flaskan till köket.

-Tant Gredelin-