lördag 14 april 2012

Keramik

Hade sån lust att göra något i lera. Klickade hem den här boken som är full av inspiration och steg för steg anvisningar.


Klickade också hem lite lera, verktyg och en burk vit glasyr och satt igång. Gjorde ett kakfat som skulle bli en gåva (och en fot till fatet). Om ni undrar vad det är för grop i mitten av fatet kan jag meddela att det är ett kattspår... Hon är överallt den katten!


Här är kakfatet på sin fot (hann aldrig fota det före paketeringen...). Det har inte guldkant fast det ser ut så.


Gjorde också ett ovalt fat med spets.

Tyvärr blev glaseringsbränningen misslyckad. Så det blev att försöka rädda faten med porslinsfärg. Med varierande framgång. Man lär sej av sina misstag! Det var i alla fall kul och jag vill göra mera!

Mera garderob

Jag fick en fråga om jag skulle kunna berätta hur vi gjort garderoben. Och det kan jag väl försöka. Vi började med att bestämma vilka dörrar vi skulle ha och var de skulle vara. Vi lade ut dem på golvet i uthuset, provade med olika dörrar och flyttade av och an tills vi tyckte vi var nöjda. Sen var det bara att börja regla upp enligt dörrarnas mått. Skruvade också fast reglar på väggen bakom för att ha något att fästa mellanväggarna i.

Sen skruvade vi i gångjärn och hängde dörrarna på plats.

När alla dörrar var på plats sågade vi till brädor och "klädde in" dörrarna. Sen målades brädorna vita. Den minsta dörrluckan var lite väl liten tyckte vi, och dessutom krånglar man till det lite om det ska byggas ett litet "fack" på insidan. Därför gjorde vi som ni kan se på bilden en liten fuskdörr i samma bredd som dörren under.

Vi köpte korgsystem att sätta bakom pardörrarna. Bakom de andra dörrarna finns fasta hyllplan.

Så gjorde vi vår garderob, men man kan säkert göra på många andra sätt också. Det är bara att ha en bild i huvudet av hur man vill att det ska se ut, börja i en ända, ta ett steg i taget (men gärna tänka några steg framåt). Gör man fel får man göra om, det är inte svårare än så. Lycka till!

onsdag 11 april 2012

köksgardinerna

Här kommer bilden på köksgardinerna. Ränderna skall egentligen hänga diagonalt men jag snålade lite vid beställningen så tyget räckte inte till. Funkar bra såhär också. Gillar ränder på tvären bäst! Jag har inga gardinstänger. I köket har jag stansat fast en del av kardborrebandet på listen, andra delen är fastsydd i gardinen. Disken som jag sopade ner i lavoaren bjuder jag på. Varsågoda!
Till sist en liten försenad påskhälsning från påsken som gick. Ser de inte harmoniska ut, mina små harar?