tisdag 23 november 2010

Adventsljus

Årets adventsljus ser ut så här. Är ännu på jakt efter ett avlångt "fat" med kanter (hade tänkt mig en gammal bakform(?) i plåt som jag har i gömmorna men den var för kort). Tanken var att jag skulle ha kottar runt ljusen. Men nu har jag lagt kottarna i en glasburk tillsammans med en ljusslinga. Det blev fint det också. Kanske jag nöjer mig så här för i år. Vi får väl se...


Vedspisen la vi in i köket vid renoveringen. På 60- eller 70-talet revs den som tidigare varit i huset ut. Just den här spisen har varit i min pappas barndomshem. Den värmer bra och är i flitig användning. Nu är det dags att leta fram julstjärnor (och köpa kattsand och fågelfrön, så nu vet ni det). Ha det bra!
/Tant Brun

söndag 21 november 2010

Tavelvägg

Har gjort om i sovrummet lite. Eller fått klart som det var tänkt från början kanske man ska säga. En tavelvägg har blivit till och på väggen till höger om tavelväggen skruvade jag upp en knoppbräda. Det lilla skrivbordet som stod där tidigare fick flytta till arbetsrummet istället.


Bland annat det här pryder väggen. Rivjärnet fanns i en "fyndlåda" jag köpte på loppis en gång. Det har fått flytta in i köket nu faktiskt. Men bara som prydnad :)


Har fotat en fin (smaken är ju som baken) bakgrund, skrivit in text på bildbehandlingsprogram och sedan framkallat. Oändliga möjligheter och kanske ett bra julklappstips.


Gamla skolästar som hittats runt knutarna fick också en plats på väggen.På trälådan står denna fina plåtlåda köpt här.Under knoppbrädan står några kappsäckar.

SNART är det dags att plocka fram lite julsaker när det närmar sig advent. Julinspiration tycks det finnas i bloggvärlden i alla fall. Ha en bra vecka!
/Tant Brun