lördag 13 februari 2010

I kärlekens tecken

Imorgon är det alla hjärtans dag. Har inga speciella planer, men lite mysfrukost framför kaminen i sovrummet blir det nog. Med varm kakao ur dessa söta kärleksmuggar :) Älskar varm kakao! Kakaoburken är köpt på loppis i somras, har den bara som prydnad. När jag skulle tvätta burken märkte jag att det inte bara är (eller rättare sagt har varit) kakaon som är lätt upplöslig, färgen på burken var det också... Så burken blev inte tillräckligt ren för att jag som lider av lindrig(?) bacillskräck skulle använda den :) Men den är fin att se på.

Här kommer lite flera bilder morgondagen till ära:

Fick de här stenarna till bröllopspresent, fin idé tycker jag!

Skrev lite kärleksord på gamla brädor till bröllopet i somras. På den långa skylten finns en textrad från en låt av Katie Melua (Some call it faith, some call it love, some call it guidance from above. You are the reason we found ours, so thank you stars.)
Tack för kommentarerna till förra inlägget (går inte så där värst bra med syendet för tillfället, men det beror inte på att jag inte skulle trivas i mitt rum).
Önskar er alla en skön alla hjärtans dag!
/Tant Brun

måndag 8 februari 2010

Nu ska det bli av!


Nu blir det snart dags att bänka sig i detta rum. Har nämligen köpt gardintyg. Ska bara samla lite energi först... har knappt hämtat mig från förra veckan när jag sydde gardiner till hjälpköket ;) Det är inte SÅ jobbigt att sy men inget jag ser fram emot direkt. Bara jag kommer igång går det säkert bra. Hoppas bara symaskinen visar sig från sin bästa sida!
Har köpt en liten byrå i plåt att förvara småsaker i. Perfekt att ha i pysselrummet. I hjälpköket (eller snickarvrån som man borde kalla det, i alla fall vintertid) skulle den också vara bra att ha till att förvara skruvar o.dyl. i. Vi får väl se var den hamnar till sist.

Vitrinskåpsprojektet går sakta men säkert framåt, övre delen börjar vara klar, till nedre delen behövs lite mera virke...
Ha en bra vecka! /Tant Brun

söndag 7 februari 2010

Det närmar sig...

Ska passa på att visa lite byggbilder som jag tagit idag. Nu är golvet lagt på övre våningen. Slipning och dammsugning var dagens program. Nu återstår "bara" behandlingen och golvlister så är 2:a våningen klar (förutom badrumsinredningen). Till och med rullgardinerna väntar i skåpet.

På första bilden ser ni hobbyrummet. Tapeten är björkstammarna från duro. Det röda kaklet var ett litet impulsköp;) Vi tyckte det blev för vitt, grått och svart så hjälpköket fick en liten färgklick, men bara ovanför diskhon. Den blå fondväggen ska V ha i sitt rum.

Vi hoppas att få flytta in i mars. Så det närmar sig... Golv i nedre våningen, trappa, dörrar och golvlister, badrumsinredning och lite annat kvar bara. Gruvar mig lite för packningen men ser mycket fram emot flytten till vårt eget hus!

Det var allt för den här gången/ Tant Grön