lördag 14 april 2012

Mera garderob

Jag fick en fråga om jag skulle kunna berätta hur vi gjort garderoben. Och det kan jag väl försöka. Vi började med att bestämma vilka dörrar vi skulle ha och var de skulle vara. Vi lade ut dem på golvet i uthuset, provade med olika dörrar och flyttade av och an tills vi tyckte vi var nöjda. Sen var det bara att börja regla upp enligt dörrarnas mått. Skruvade också fast reglar på väggen bakom för att ha något att fästa mellanväggarna i.

Sen skruvade vi i gångjärn och hängde dörrarna på plats.

När alla dörrar var på plats sågade vi till brädor och "klädde in" dörrarna. Sen målades brädorna vita. Den minsta dörrluckan var lite väl liten tyckte vi, och dessutom krånglar man till det lite om det ska byggas ett litet "fack" på insidan. Därför gjorde vi som ni kan se på bilden en liten fuskdörr i samma bredd som dörren under.

Vi köpte korgsystem att sätta bakom pardörrarna. Bakom de andra dörrarna finns fasta hyllplan.

Så gjorde vi vår garderob, men man kan säkert göra på många andra sätt också. Det är bara att ha en bild i huvudet av hur man vill att det ska se ut, börja i en ända, ta ett steg i taget (men gärna tänka några steg framåt). Gör man fel får man göra om, det är inte svårare än så. Lycka till!

Inga kommentarer: