söndag 23 oktober 2011

GarderobsbyggeHar länge haft en idé om att bygga garderob av gamla pardörrar. Tänkte då att de skulle målas samma färg för att det skulle bli lite enhetligt. Men nu blev det inte riktigt så. Hittade en pardörr i uthuset som hade en så fin gråblå färg och p.g.a. det sluttande taket gick det inte riktigt jämt ut med flera pardörrar (synd skulle det vara att såga i gamla fina pardörrar). Så det fick bli två enkla dörrar i olika höjder bredvid den stora pardörren. Ovanför dörrarna ryms det ännu några små luckor, har två men är på jakt efter en (eller två) till. Det skall också läggas panel mellan dörrar och luckor. Mannen tycker det ser ut som ett lappverk och vill måla allting samma färg (vit eller ljusgrå) men jag tycker det har sin charm att ha dörrarna som de är, så där är vi inte riktigt överens (men vi kommer att bli det, hehe). En vacker dag tröttnar jag säkert också på "lappverket" och vill måla så då är det ju bättre att göra den vägen i så fall. Vänta tills man tröttnar (om man gör det) och måla sen istället för att måla och ångra sig och börja skrapa. Eller hur? Skulle ni måla eller inte? Ska visa flera bilder sen när garderoben är klar.
/Tant Brun

4 kommentarer:

Anonym sa...

...och så lätt att förklara för mannen var han ska hitta saker... i bruna garderoben, andra hyllan uppifrån... ;) Fint! tycker jag.
~Ulrika

Lundagård sa...

Ååå så fint! Jag skulle måla karmarna i en färg för att binda samman allt och för att få en mer "färdig" känsla men dörrarna är jättefina så de skulle jag inte måla, åtminstone inte till att börja med precis som du resonerar.

Galleri MochB sa...

Oj så trevlig idé! Tack för den. Har länge sökt ett nytt klädskåp till lillasysters rum, men hittar inget bra till ett vettigt pris... Men har faktiskt några dörrar i uthuset, som man kanske kunde använda. Måste spåna vidare i det där... :O)

Lena Nordström sa...

Hej Ann-Sofie! Har följt din blogg länge men nu först återinregistrerat in mig på ett google konto så jag kan kommentera. Garderoben är läcker! Så fantastiskt förmåga du har att skapa något nytt och verkligen snyggt av gammalt som av mången anses som skräp. Skulle alla ha den förmågan skulle världen se annorlunda ut - säkert skulle allt vara betydligt vackrare och mer hänsynsfullt!
Kram från Lena (svärmor men du behöver inte kalla mig så :-) föredrar faktiskt bara "mor"