onsdag 29 april 2009

Resultatet

Här får ni se skåpet som jag "mutade" Tant Brun att måla;) Själv tycker jag att det var ett riktigt snällt erbjudande att FÅ måla skåpet. Kan ju tillägga att skåpet hur som helst målades i hennes hem och att jag målade första varvet (som kändes vääldigt trögt). Tack! Jag är lite fattigare men mycket lyckligare. Nu återstår bara ett problem, eller egentligen två. Det första är lukten i skåpet. Den måste bort innan skåpet kan fyllas. Problem nummer två är att v ska ha sina leksaker där. Han har börjat flytta saker i skåpet redan. Duplo och bilar blandas med "huskurer" som ättika i ett skåp, citronskivor i ett skåp, bakpulver på ett fat i ett skåp. Ännu har jag inte märkt nån större skillnad, förutom att lukten blandas med ättika eller citron. Tips tas gärna emot. I värsta fall blir det att måla på insidan...
Trevlig helg till er!

Tant Grön

9 kommentarer:

Sanna sa...

Hej!Vad fint det blev!Hmm, kommer inte på något annat tips för att få bort lukten än att tvätta det med något starkt rengöringsmedel..
Glada vappen!
kram, Sanna

Maria sa...

Så snyggt, så snyggt!!!

Ja du, att få bort gammal lukt är inte det lättaste, vi har en byrå som målats för snart två år sen och som fortfarande luktar dunkelt då man öppnar skåpet....hade jag varit smart hade jag målat insidan då med det samma. Men det känns ju så onödigt (och lite tungt)

Glada vappen med nytt vackert skåp i köket!!

klipposfia sa...

Vad roligt! Vi har ett exakt likadant skåp:) Fast vi har bara lagat upp nedre delen och använder den som sådan men övre delen finns omålad ute i lidret bara att sätta på ifall det behövs nån gång:)fast jag har ju ingen brun tant att ta till:) bra då man kan göra lite arbetsbyte! Jaa du, lukt är inte lätt att få bort....med tiden blir det ju mindre förstås men annars är det väl nog att måla om man vill ha det bättre genast....Glada Vappen till er!!!

Grannen sa...

Oj så fint det blev! Kanske det går att sätta in små "doftpåsar" som man kan köpa. Jag har en i en gammal kista som luktade mindre gott.

Tre rum sa...

Vackert vackert :)
/Tant Brun

Anonym sa...

Hur är det med kolbitar? Tar de bort dålig lukt eller är de fukt de drar i sig? Går ju alltid att prova!

Grinden på glänt sa...

Det var roligt att ni kom! Direkt ni for så konstaterade vi båda att vi trodde det var ni! :) Ska bli spännande att se vad ni hittar på med era inköp.

Kamomilla sa...

Lukten i mitt gamla klädskåp försvann med ättika och ett lager färg. Men å andra sidan har jag en gammal kommod, ett pottskåp som fotfarande luktar fast jag målat det två gånger...Så ja, inte vet jag... Hoppas du hittar nåt som hjälper!!

Jenny sa...

Tvätta med tallsåpa o vatten kanske...det funkade i ett av våra skåp. Doftar gott ännu, ca 5 år senare! :)